fbpx

ORANGE BELT TRAINING

Wat is een orange belt training?

De orange belt training is een uitgebreide kennismaking met lean six sigma. Je leert in twee dagen de basisprincipes kennen door ze zelf te ervaren in een uitgebreide processimulatie.

Daarnaast leer je een aantal lean instrumenten toe te passen waarmee je na de training direct aan de slag kunt.

R

Interactieve en praktische trainingen

R

Ervaren en enthousiaste trainers

R

Open en persoonlijke sfeer

R

Voorbeelden uit onze eigen projecten

doelstelling bepalen

Voor wie is de orange belt?

Wil jij elke dag je werk een beetje beter doen en slimmer organiseren? Dan is de orange belt zeker wat voor jou!

In deze training leer je de principes van lean six sigma en ga je aan de slag met het in kaart brengen en verbeteren van processen. Voorkennis is niet nodig. Ook maakt het niet in uit in welke branche je werkt of in welke functie, processen verbeteren kan overal, in elke organisatie!

Deelnemers die onze training eerder hebben gevolgd zijn bijvoorbeeld:

 • Beleidsadviseurs
 • Consultants
 • HR-medewerkers
 • Verpleegkundigen
 • Financiële medewerkers
 • En vele anderen

Wat leer je?

IIn onze trainingen laten we je zoveel mogelijk zelf ervaren wat lean six sigma is. Daarom bestaat een groot deel van de dag vooral uit doen, doen, doen! Processimulaties, interactieve oefeningen en het toepassen van tools en technieken.

Je leert de vijf lean principes toepassen op eigen processen. Hierdoor kun je straks volgens een duidelijke aanpak gaan verbeteren in jouw organisatie: concreet maken wat de uitkomst van een proces moet zijn, de huidige situatie in kaart brengen en vervolgens de gewenste uitkomst realiseren door het proces te verbeteren.

De vijf lean principes

We beginnen de eerste dag met een introductie van het lean gedachtegoed en een verdieping op procesmanagement. Daarna gaan we aan de slag met de vijf principes van lean. Dit doen we door middel van een processimulatie.

Per principe spelen we één spelronde zodat je zelf ervaart wat elk principe inhoudt en leer je hoe je het in de praktijk toepast. Ook zie je hierdoor met eigen ogen wat er gebeurt als je op deze manier processen verbetert. Iets wat je de eerste ochtend misschien niet voor mogelijk had gehouden, ziet er aan het einde van de training heel anders uit!

Lean six sigma toolbox

Bij het toepassen van de lean principes worden verschillende lean tools gebruikt. We nemen ruim de tijd om hiermee te oefenen, zodat je deze technieken na de training ook op je eigen werkplek kunt toepassen.

Bijvoorbeeld het in kaart brengen van een proces door middel van de SIPOC of een value stream map (vsm), het elimineren van verspillingen of het achterhalen van de grondoorzaak door middel van een Ishikawa analyse en de 5x waarom.

Lean en six sigma in organisaties

Tot slot gaan we in de training nog in op six sigma en de manier waarop lean en six sigma in organisaties worden toegepast. We vertellen je meer over de DMAIC-projectaanpak en vertellen je aan de hand van een aantal voorbeelden meer over onze ervaringen binnen verschillende organisaties.

We sluiten de training uiteraard af met de uitreiking van de lean six sigma orange belt certificaten!

Dag 1

 • Introductie processen en lean
 • Geschiedenis van lean
 • De acht verspillingen
 • Eerste lean principe: waarde
 • Tweede lean principe: waardestroom

Dag 2

,

Locatie, tijd en groepsgrootte

De orange belt training duurt twee dagen en geven we op de locatie van Newday offices Utrecht aan de Atoomweg 50. Deze locatie is zowel met de auto als met het OV goed te bereiken. Parkeren kan gratis voor de deur. We starten om 09.30 uur en ronden om 16.00 uur af. Er is plek voor maximaal twaalf deelnemers, hierdoor hebben we voldoende tijd om met iedereen mee te denken over de toepassing van lean in jullie eigen organisatie!

Certificering

Wij zijn geaccrediteerd door het Lean Competency System & Cardiff University. Onze trainingen voldoen daarmee aan internationale kwaliteitsnormen en het geeft jou als deelnemer de mogelijkheid om het officiële, internationaal erkende LCS 1A certificaat te behalen. Dit doe je door na de training (wanneer het jou uitkomt) een online examen te maken in onze leeromgeving. Dit is overigens niet verplicht, je sluit sowieso de training af met het orange belt certificaat.

Prijs

De orange belt training kost 835 euro (excl. btw).

Dit is inclusief:

 • Trainingsmaterialen, e-book en toegang tot de leeromgeving
 • Drankjes, snacks en gezonde lunch
 • Een lean six sigma orange belt certificaat
 • Het LCS 1A certificaat

Wil je meer weten?

Heb je vragen over de training, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Kom in contact >

Beschikbare trainingen

17 en 18 oktober 2022 | Utrecht

(6 plekken beschikbaar)

7 en 8 december 2022 | Utrecht

(10 plekken beschikbaar)

De trainingen vinden plaats bij Newday in Utrecht, goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Parkeren kan (gratis) voor de deur.

Een optie nemen

Het is ook mogelijk om een optie te nemen op deze training. Met een optie reserveer je voor twee weken je plek. Na die twee weken komt je optie te vervallen, tenzij je hem zelf definitief hebt gemaakt door ons een mail te sturen.

Liever in-company training?

Deze training kun je natuurlijk ook met collega’s volgen bij jullie op locatie. Daarvoor hebben we andere tarieven en we maken graag een voorstel voor je. Het is het handigst om even met één van ons te bellen of te mailen.

Omdat de orange belt training zo praktisch is, kon ik zelf na twee dagen aan de slag met de toepassing in ons eigen werk. Nu, na ruim een jaar, merken we nog steeds verschil in onze processen. Daarnaast heeft de training ons geïnspireerd om op deze manier te blijven verbeteren.

Marnix Feikens

Anker Amsterdam Spirits

De orange belt training is persoonlijk, interactief en heeft een lekker tempo. Voor mij was deze training de perfecte mogelijkheid om net wat meer van lean te leren dan de absolute basis van de yellow belt. Hiermee kan ik echt aan de slag in mijn eigen organisatie en zijn we volop processen aan het verbeteren.

Pieter Tegelaar

Change manager Brink Towing Systems B.V.