fbpx

ORANGE BELT TRAINING

Wat is een orange belt training?

De orange belt training is een uitgebreide kennismaking met lean six sigma. Je leert in twee dagen de basisprincipes kennen door ze zelf te ervaren in een uitgebreide processimulatie.

Daarnaast leer je een aantal lean instrumenten toe te passen waarmee je na de training direct aan de slag kunt.

R

Interactieve en praktische trainingen

R

Gepassioneerde en inspirerende trainers

R

Open en persoonlijke sfeer

R

Jarenlange (project)ervaring

doelstelling bepalen

Voor wie is de orange belt?

Deze training is geschikt voor iedereen die graag lean six sigma instrumenten wil leren toepassen om processen te verbeteren. Je hebt hiervoor geen voorkennis nodig. Ook maakt het niet in uit in welke branche je werkt of welke functie je hebt. Processen verbeteren kan overal, in elke organisatie.

Wil jij elke dag je werk een beetje beter doen en slimmer organiseren? Dan is de orange belt zeker wat voor jou!

Deelnemers die onze training eerder hebben gevolgd zijn bijvoorbeeld:

 • Onderwijsondersteuners
 • Productieleiders
 • HR-consulenten
 • Verpleegkundigen
 • Administratief personeel
 • En vele anderen

Wat leer je?

In een training van  Lean People  laten we je zoveel mogelijk zelf ervaren wat lean six sigma is. Daarom bestaat een groot deel van de dag uit doen: processimulaties, interactieve oefeneningen en het toepassen van tools en technieken.

Daarmee gaan we direct van start, zodat je tijdens het kennismaken al weet dat dit een hele geslaagde training gaat worden!

De vijf lean principes

We beginnen de eerste dag met een introductie van het lean gedachtegoed en een verdieping op procesmanagement. Daarna gaan we aan de slag met  de vijf principes van lean. Dit doen we door middel van een groot simulatiespel, dat de rode draad van de training vormt.

Per principe spelen we één spelronde zodat je zelf kunt ervaren wat het precies inhoudt. Ook zie je hierdoor met eigen ogen wat er gebeurt als je de vijf principes toepast. Iets wat je de eerste ochtend misschien niet voor mogelijk had gehouden, ziet er aan het einde van de training heel anders uit!

Handvatten en tools

Bij het toepassen van de lean principes worden verschillende lean tools gebruikt. We nemen ruim de tijd om hier mee te oefenen, zodat je deze technieken na de training ook in je eigen werkomgeving kunt toepassen.

Bijvoorbeeld het in kaart brengen van een proces door middel van de SIPOC of een value stream map (vsm), het elimineren van verspillingen of het achterhalen van de grondoorzaak door middel van een  Ishikawa analyse en de 5x waarom  komen aan bod.

Lean en six sigma in organisaties

Tot slot gaan we in de training nog in op six sigma en de manier waarop lean en six sigma in organisaties worden toegepast. We vertellen je meer over de DMAIC-projectaanpak en vertellen je aan de hand van een aantal voorbeelden meer over onze ervaringen binnen verschillende organisaties.

We sluiten de training uiteraard af met de uitreiking van de lean six sigma orange belt certificaten!

Dag 1

Dag 2

Duur en studiebelasting

De orange belt training duurt twee  dagen. Onze open trainingen in Utrecht zijn altijd van 9.30 – 16.00 uur. We geven ook in company training (dus bij organisaties op locatie) en dan stemmen we de trainingstijden in overleg af.

Voor de start van de training ontvang je van ons alvast wat informatie om je voor te bereiden. Dit zorgt ervoor dat je nog meer rendement uit de training haalt. Het is aan jou hoeveel tijd je daaraan besteedt, maar ongeveer een uur is voldoende

Certificering

Wij zijn geaccrediteerd door het Lean Competency System & Cardiff  University en dat betekent dat onze trainingen van hoge kwaliteit zijn. De orange belt training sluit je dan ook af met een lean six sigma orange belt certificaat.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om het officiële, internationaal erkende LCS 1A certificaat te behalen. Dit doe je door (na de training en wanneer dit jou uitkomt) een online examen te maken.

Prijs

Deelname aan de 2-daagse orange belt training kost 835 euro (excl. btw). Voor deze prijs mag je het volgende van ons verwachten:

 • Inspirerende en leerzame dagen
 • Ervaren trainer (black belt)
 • Maximaal 10 personen
 • Trainingsmaterialen inc. toegang tot onze online leeromgeving
 • Lean six sigma orange belt certificaat
 • De mogelijkheid om een internationaal erkend lean diploma te halen
 • Volledig verzorgd met drankjes, snacks en  gezonde lunch

Wil je meer weten?

Heb je vragen over de training, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Kom in contact >

Beschikbare trainingen

15 & 16 juni 2022 | Utrecht

(7 plekken beschikbaar)

5 en 6 oktober 2022 | Utrecht

(10 plekken beschikbaar)

7 en 8 december 2022 | Utrecht

(10 plekken beschikbaar)

De trainingen vinden plaats bij Newday in Utrecht, goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Parkeren kan (gratis) voor de deur.

Een optie nemen

Het is ook mogelijk om een optie te nemen op deze training. Met een optie reserveer je voor twee weken je plek. Na die twee weken komt je optie te vervallen tenzij je hem zelf definitief hebt gemaakt door ons een mail te sturen.

Liever in-company training?

Deze training kun je natuurlijk ook met collega’s volgen bij jullie op locatie. Daarvoor hebben we andere tarieven en we maken graag een voorstel voor je. Het is het handigst om even met één van ons te bellen of te mailen.

Omdat de orange belt training zo praktisch is, kon ik zelf na twee dagen aan de slag met de toepassing in ons eigen werk. Nu, na ruim een jaar, merken we nog steeds verschil in onze processen. Daarnaast heeft de training ons geïnspireerd om op deze manier te blijven verbeteren.

Marnix Feikens

Anker Amsterdam Spirits

De Orange belt training is persoonlijk, interactief en heeft een lekker tempo. Voor mij was deze training de perfecte mogelijkheid om net wat meer van Lean te leren dan de absolute basis van de Yellow belt.
Pieter Tegelaar

Change manager Brink Towing Systems B.V.