fbpx

YELLOW BELT TRAINING

Wat is een yellow belt training?

Door het volgen van de yellow belt training leer je in één dag de basis van lean six sigma. Wil jij elke dag je werk een beetje beter en slimmer doen? Dan is de yellow belt geschikt voor jou!

Je leert om processen in kaart te brengen, verspillingen te herkennen en we gaan aan de slag met tools en technieken om concreet te verbeteren op de werkvloer.

R

Interactieve en praktische trainingen

R

Ervaren en enthousiaste trainers

R

Open en persoonlijke sfeer

R

Veel voorbeelden uit onze eigen projecten

lean yellow belt training

Voor wie is de yellow belt?

Het maakt niet uit in welke branche je werkt en in welke functie, in elke organisatie is ruimte voor verbetering (en in sommige organisaties zelfs veel ruimte ;). Deelnemers die onze training hebben gevolgd zijn bijvoorbeeld:

 • Projectleiders
 • Docenten
 • HR-adviseurs
 • Doktersassistentes
 • Administratief medewerkers
 • En vele anderen

Je hoeft geen voorkennis te hebben om de yellow belt te volgen.

Processen

Lean six sigma gaat over het verbeteren van processen. We leren je om verschillende soorten processen te herkennen en te benoemen. Elk proces bestaat uit een aantal elementen. We leren je om met behulp van deze elementen jouw eigen processen in kaart te brengen.

Verspilling

Het eerste wat je leert is het het herkennen van verspillingen. Lean kent acht verschillende soorten van ‘verspilling’, bijvoorbeeld informatie dubbel opslaan of onnodig veel controles. We leren je deze verspillingen te herkennen en vervolgens te elimineren.

Lean six sigma

Lean wordt vaak in één adem genoemd met six sigma. Six sigma kijkt naar variatie in processen: waarom gaat iets de ene keer anders dan de andere keer? Door variatie te verminderen kun je standaardiseren en weten collega’s en klanten waar ze aan toe zijn. Zo verbeter je processen stap voor stap.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over de training, neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee!

Yes, dat wil ik! >>

Ochtend

Middag

 • Processimulatie
 • Six sigma
 • Verschillende tools en technieken
 • Hoe verder: praktisch toepassen

 

Locatie & tijd

De yellow belt training duurt één dag en geven we op de locatie van Newday offices Utrecht, aan de Atoomweg 50. Het is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Parkeren kan gratis voor de deur. We starten om 09.30 uur en ronden om 16.00 uur af.

Groepsgrootte

Er is plek voor maximaal twaalf personen, zodat iedereen genoeg ruimte heeft om vragen te stellen. Onze trainers zijn allemaal ervaren projectleiders die graag met jou meedenken hoe je de eerste stappen zet bij het verbeteren van processen in jouw organisatie.

Certificering

Aan het eind van de training ontvang je het lean six sigma yellow belt certificaat. Wij zijn geaccrediteerd door het Lean Competency System (LCS) & Cardiff University. Dat betekent dat onze trainingen van hoge kwaliteit zijn en periodiek getoetst worden aan hoge, internationale standaarden.

Prijs

De yellow belt training kost 415 euro (excl. btw). 

Dit is inclusief:

 • Trainingsmaterialen en e-book
 • Drankjes, snacks en gezonde lunch
 • Een lean six sigma yellow belt certificaat

 

 

Beschikbare trainingen

17 oktober 2022 | Utrecht

(7 plekken beschikbaar)

7 december 2022 | Utrecht

(10 plekken beschikbaar)

De trainingen vinden plaats bij Newday in Utrecht, goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Parkeren kan (gratis) voor de deur.

Een optie nemen

Het is ook mogelijk om een optie te nemen op deze training. Met een optie reserveer je voor twee weken je plek. Na die twee weken komt je optie te vervallen tenzij je hem zelf definitief hebt gemaakt door ons een mail te sturen.

Liever in-company training?

Deze training kun je natuurlijk ook met collega’s volgen bij jullie op locatie. Daarvoor hebben we andere tarieven en we maken graag een voorstel voor je. Het is het handigst om even met één van ons te bellen of te mailen.

Ik vind het toffe aan lean dat de mens centraal staat en dat het optimaliseren van processen vooral gaat om het meest waardevolle in het bedrijf – de mensen – hun toegevoegde waarde te laten vergroten.

Rosa Schaefers

Organisatieadviseur bij Bewegin

Zeer praktische tailor-made training vol goede voorbeelden, doordenkers en benodigde inhoud die werd verzorgd door de enthousiaste trainers Roos & Floor! Ons team is klaar voor de volgende stap.

Dries Beljon

Co-founder bij Lean Lawyers