fbpx

REFERENTIE CASE

storage share

✓ yellow belt training

✓ meer inzicht in eigen processen

✓ bewust van verspillingen

Waarom de yellow belt training en hoe hebben jullie het ervaren?

We hebben de yellow belt training gevolgd omdat we graag inzicht wilde krijgen in waar we onze processen konden versnellen, vereenvoudigen of simpelweg verbeteren. We hadden het gevoel dat we veel dingen wel goed deden, maar wisten ook dat er wel een aantal verbeterpunten waren.

De reden om deel te nemen aan de training was dat we enerzijds graag bevestiging wilde dat we een aantal processen dus inderdaad op de juiste manier benaderen en anderzijds wilden we andere processen optimaliseren.

We hebben de training als erg professioneel en leerzaam ervaren. Door de interactieve manier van werken leer je wat meer procesmatig denken als ook een beter inzicht krijgen in onze eigen processen. Hierdoor zijn we onszelf bewust geworden wat we eigenlijk precies aan het doen zijn.

Wat heeft het jullie opgeleverd?

De bevestiging dat we inderdaad met een aantal processen al lean werken. Dat is erg prettig zodat je weet dat wat je aan het doen bent ook goed is. Daarnaast hebben we ook inzicht gekregen in processen die absoluut niet lean verlopen en daar kunnen we nu aan gaan werken.

Door de yellow belt training zijn we ons veel meer bewust geworden van vervuiling in processen en daardoor ga je heel anders tegen de dingen aankijken. Je herkent sneller wanneer iets niet goed loopt en ziet waar de verspillingen zitten.

Een heel simpel voorbeeld hierbij is dat bij ons iedereen in de algemene mailbox bezig was. Niet alleen heb je daardoor dat er 5 mensen naar dezelfde mail aan het kijken zijn, maar ook dat er af en toe onduidelijkheid ontstaat omdat iedereen van de ander denkt dat het wel wordt opgepakt. De mailbox wordt nu door een persoon beheerd en die wijst elke actie toe aan de juiste persoon.