fbpx

REFERENTIE CASE

referentie Yask Lean People

✓ green belt training

✓ team meenemen in verbeteringen

✓ processen zelf kunnen verbeteren

Wat vond je van de green belt training?

De cursus bestond uit een aantal dagen. Intensief, maar omdat het verdeeld was over meerder weken goed te combineren met het werk. Hoewel de inhoud op sommige punten echt nieuw voor me was werd het heel toepasbaar gemaakt door veel voorbeelden en korte oefeningen. Door de duidelijke uitleg en presensatie-materialen zoals de sheets en het e-book.

Wat zijn de grootste leerpunten/eye openeners?

Het loon echt om, voordat je aan de slag gaat om iets te veranderen, de tijd te nemen te begrijpen hoe iets op de huidige manier werkt.  Er zijn veel bruikbare technieken die je hierbij kunnen helpen. Op die manier werk je aan een solide oplossing en neem je de mensen die erbij betrokken zijn vanaf het begin mee in de verbeteringen.

Hoe denk je lean in de toekomst mee te nemen in je werkzaamheden?

De verschillende fases in een verbeterproces zijn  vrijwel even belangrijk. ‘Even snel een proces met een paar grote wijzigingen aanpassen en vervolgens verwachten dat het op die manier goed gaat is naïef. De tijd die je erin steekt om een proces grondig te bekijken samen met de mensen die hier allemaal een rol in hebben betaald zich later zeker uit.

Binnen mijn team laat ik het onderwerp ‘verbetering’ in ieder overleg als vast agendapunt terugkomen. Kunnen we zaken anders doen? Kunnen we stoppen met dingen die weinig toevoegen? Op welke manier wordt je werk leuker? Door hier steeds kort bij stil te staan en zaken vervolgens ook op te pakken en uit te werken stimuleer je elkaar om steeds iets meer kwaliteit te leveren!