fbpx

VEELGESTELDE VRAGEN

Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW?

Alle prijzen die op onze website genoemd staan zijn exclusief 21 % BTW. 

Krijg ik na afloop van de training een certificaat?

Na het volgen van een yellow, orange of graan belt training krijg je van een certificaat van deelname. Daarnaast bestaat er bij de orange belt en bij de green belt training de mogelijkheid om een officieel erkend lean six sigma certificaat te halen dat wij mogen uitgeven namens het Lean Competency System (LCS). Na een Orange belt krijg je een certificaat op het niveau van 1a, en na het volgen van een green belt training krijg je een certificaat op het niveau van 1b of 1c (ervan afhankelijk of je een praktijkopdracht erbij doet).

Meer informatie over het Lean Competency System (LCS) en waarom wij voor deze certificeringen kiezen, kun je hier lezen.

Is de certificering van Lean People officieel erkend?

Ja, wij zijn geaccrediteerd om namens het Lean Competency System (LCS) certificaten uit te geven. Wat dit precies inhoudt, lees je hier. Ben je benieuwd welke verschillende lean six sigma certificeringen er allemaal zijn? We hebben ze in deze blog voor je op een rijtje gezet.

Waar moet ik aan voldoen als ik een praktijkcertificaat te halen?

Om Lean (Six Sigma) te beheersen, gaat het om twee dingen. Je moet de theorie begrijpen, en je moet deze kunnen toepassen in de praktijk.

Na afronding van de green belt training krijg je van ons een certificaat op het niveau 1b. Dit houdt in dat je de theoretische kennis hebt om een lean six sigma project te begeleiden. Daarnaast ga je tijdens de training met een eigen proces aan de slag. Je krijgt van een ons een workbook waarin je de vorderingen en de resultaten van de ingezette tools bij houdt. Omdat het niet mogelijk is om tijdens de training al een heel project af te ronden, ga je hier na de training zelfstandig mee verder. Na afronding van je project lever je bij ons je documentatie in. Als dit voldoet aan de richtlijnen, krijg je van ons een certificaat op het niveau 1c, oftewel een praktijkcertificaat.

Ik heb een klacht, wat nu?

Lean People doet er alles aan om je goed te kunnen helpen. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent. Je kunt altijd telefonisch of per mail contact met ons opnemen, zodat wij kunnen proberen zo snel mogelijk tot een goede oplossing te komen. Bij grote of ingewikkelde problemen kun je onderstaande klachtenprocedure volgen. Vanzelfsprekend behandelen wij je klacht of melding in vertrouwen.

Klachtenprocedure:

Stuur je klacht voorzien van argumentatie, binnen een termijn van uiterlijk twee weken na beëindiging van de opdracht, schriftelijk op naar het volgende adres:

Lean People
t.a.v. de directie Lean People
Frederik Hendrikstraat 21
3583 VE Utrecht

Binnen één week na ontvangst van de klacht wordt deze door Lean People schriftelijk bevestigd. De directie van Lean People is verantwoordelijk voor de afhandeling van de klacht. Binnen drie weken na ontvangst zal de directie van Lean People een inhoudelijke reactie geven. Wij zullen er alles aan doen om er samen uit te komen. Mocht dit niet lukken, dan kan de indiener van de klacht zich wenden tot brancheorganisatie Lean Six Sigma Nederland (LSSN).

Het adres van LSSN is:

Vereniging LSSN
Mary Zeldenrustweg 52
2331 ND Leiden

Het oordeel van LSSN is bindend voor Lean People.

Moet ik om een green belt training te volgen eerst een orange belt doen?

Je hoeft niet eerst een orange belt training te volgen als je een green belt wilt doen. Beide training zijn op zichzelf staand.

De orange belt training is opgebouwd rondom de 5 lean principes. Deze training duurt 2 dagen. De green belt training is opgebouwd rondom de DMAIC projectstructuur, en is echt gericht op projectleiders van verbeterprojecten. Deze training duurt 6 dagen. 

Je kunt er dus voor kiezen om eerst een orange belt training te doen, maar dit hoeft niet. Alles wat je leert in de orange belt training, komt ook terug in de green belt training.