Wij zijn Lean People

Wij zijn Lean People: aanjagers, doeners, luisteraars, kennisdelers en enthousiastelingen als het gaat over continu verbeteren. We investeren in mensen, door te ontdekken waar je naartoe wilt en samen te bepalen wat je nodig hebt om daar te komen. Onze aanpak bestaat uit een mix van training, learning-by-doing, coaching en (project-)management voor individuen, groepen, teams en zelfs hele organisaties.

Roos Spanjer Lean People trainer coach

Roos Spanjer

Ik ben echt een doener. Als het gaat over processen, afspraken en structuren is mijn motto: “waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?” Want af en toe zijn we wel een beetje afgedwaald met zijn allen, laten we eerlijk zijn. We zijn de essentie van professionaliteit vergeten en doorgeschoten in regels, procedures, controlemomenten en wantrouwen. Daarom begin ik altijd bij de essentie: wie ben je en wat wil je bereiken? Zowel bij individuen als organisaties. Als je begrijpt waar iemand vandaan komt, gaan we samen aan de slag met het vormgeven van de aanpak. Hierdoor is er altijd sprake van maatwerk.

‘First we build people, then we build cars’

Een tevreden klant is natuurlijk prachtig, maar daarvoor moet je eerst wel investeren in medewerkers. “First we build people, then we build cars” zeggen ze bij Toyota (de bakermat van Lean Management). Daarom werken we vanuit Lean People met mensen. Geen snelle trucs en quick fixes, maar het veranderen van gedrag.

Ik probeer altijd te werken aan het (zelf)vertrouwen van mensen. Door het te coachen en te enthousiasmeren geven zij zo zelf vorm aan verbetertrajecten. Zo probeer ik mezelf uiteindelijk overbodig te maken.

Achtergrond en doelen

Ik heb in de zorg  jarenlang teams begeleid bij het verbeteren van hun werkprocessen. Als lean six sigma black belt en scrum master geef ik veel trainingen in met name dienstverlenende sectoren zoals onderwijs, gezondheidszorg en financiële organisaties. Dit doe ik vanuit mijn woonplaats Utrecht, waar ik woon met mijn vriend Coen en dochters Ava (2010) en Coosje (2013). In mijn vrije tijd ga ik graag een rondje hardlopen of doe ik aan krachttraining. Eén keer per week doe ik aan yoga (eigenlijk te weinig) en in de vakanties ben ik vooral op  Terschelling te vinden. Het komende jaar wil ik graag meer gaan tekenen (de illustraties in het workbook van de green belt zijn onder andere door mij gemaakt), een begin maken met het schrijven van een boek, vernieuwende diensten blijven ontwikkelen met Lean People en vooral: alles blijven doen met plezier!

Florike in 't Veld

Ik ben altijd op zoek naar manieren waarop iets beter kan. En beter betekent vaak ook makkelijker. In mijn visie komt succes altijd tot stand door mensen die goed samenwerken. Als mensen iets doen waar ze goed in zijn, en plezier, uitdagingen en een gezamenlijk doel hebben, zal dit altijd leiden tot een goed resultaat.

En de kracht van mensen die samenwerken is juist wat in sommige organisaties een beetje uit het oog is verloren. Het draait te veel om systemen en procedures, waarbij het doel van werkzaamheden niet altijd meer helemaal duidelijk is. Bij Lean People geloven we dat terug gaan naar de essentie van een organisatie en mensen in hun kracht zetten een groot deel van de oplossing is.

‘Mensen zijn zelf het beste in staat hun werk te verbeteren. Maar dan moet je ze wel leren hoe dit moet’

Net als de Lean gedachte geloof ik dat mensen zelf het beste in staat zijn hun werk te verbeteren. Maar dan moet je ze wel leren hoe dit moet. Lean geeft hiervoor de handvatten, en leert mensen op een andere manier naar hun werk te kijken. Dit is ook wat mijn aanpak kenmerkt; mensen praktische handvatten en vertrouwen geven om zelf aan de slag te gaan. Door mijn persoonlijke benadering weet ik mensen steeds weer te stimuleren en te enthousiasmeren.    

Achtergrond en doelen

Ik ben mijn carrière ooit begonnen als adviseur voor publieke organisaties, waarbij ik me met name bezig hield met het verbeteren, digitaliseren en implementeren van processen (in die volgorde). Later heb ik ook opdrachten gedaan in de zorg en in de financiële dienstverlening. Als lean six sigma black belt geef ik trainingen aan met name dienstverlenende organisaties en professionals. Ik woon in Amsterdam, waar ik in mijn vrije tijd graag sport en dingen onderneem met familie of vrienden. Minstens één keer per maand probeer ik met vriendinnen een nieuw restaurant uit. Mijn doelen voor het komende jaar zijn: het schaatsen van de Elfstedentocht op de Weissensee, veel inspirerende mensen ontmoeten en van Lean People een succes maken!

Florike in 't Veld Lean People trainer coach
Suzanne Hulstein Lean people trainer projectleider coach

Suzanne Hulstein

Ik krijg energie van verbeteren. Het vinden van een duurzame oplossing die gericht is op kwaliteit, is voor mij een echte succesvolle verbetering. Om tot zo’n duurzame oplossing te komen is het investeren van tijd van groot belang. In de drukte van de dag zijn mensen geneigd om te kiezen voor routine en vaste patronen, maar we staan dan niet stil bij waarom we doen wat we doen. Bij Lean People investeren we tijd in het samenbrengen van mensen en het verzamelen van informatie om processen te doorgronden. We staan stil bij het oorspronkelijke doel van organisaties, wat jullie willen bereiken en met dat in ons achterhoofd kunnen we samen met de werknemers processen inrichten die hieraan bijdragen.

Door mensen bij elkaar te brengen en inzicht te krijgen in je eigen werkwijze en die van de ander, komen we met elkaar een stap dichter bij een succesvolle verbetering. Voor mij is efficiëntie gericht op kwaliteit: logische processen, soepele systemen en vrolijke werknemers. Een goed product volgt dan vanzelf als logisch resultaat.

Voor een succesvol project maken de werknemers zelf het project: hun kennis en ervaring ligt ten grondslag aan de inhoud. Ik draag als projectleider zorg voor het bieden van de juiste tools op het juiste moment en het meenemen van mensen in continu verbeteren. Door ervoor te zorgen dat iedereen ervaring op doet en vertrouwen krijgt in de aanpak, ben ik uiteindelijk niet meer nodig. Een project is voor mij geslaagd als mensen uit zichzelf aan de slag gaan met continu verbeteren.

Achtergrond en doelen

Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring op gedaan in de zorg, vanuit verschillende posities. Ik merk dat ik hierdoor de zorg echt ken, ik weet wat er speelt van de rand van het bed tot op bestuurlijk niveau. Deze ervaringen zet ik samen met mijn Lean belts in bij trainingen en projecten. Ik woon met mijn vriend in Amsterdam, aan de Albert Cuypstraat. Ik hou van de drukte en de bedrijvigheid, in mijn vrije tijd duik ik dan ook graag met vrienden ergens de kroeg in om lekker te eten en drinken. Daarnaast probeer ik geregeld te sporten, een goed boek te lezen en vind ik het leuk om te koken. Mijn doelen zijn: vlammen met Lean People, veel leren over het ondernemerschap en nieuwe trainingen voor de zorg ontwikkelen. Stay tuned!